Wszystkie nasze produkty opracowywane są przez doświadczonych specjalistów w oparciu o rzetelne receptury.

Od lat współpracujemy z zaufanymi dostawcami, którzy dostarczają nam surowce o najwyższej jakości. Dzięki odpowiednim technologiom produkcyjnym, owoce i zioła w naszych produktach zachowują większość właściwości odżywczych.

Co nas wyróżnia

Tradycja

Tradycję cenimy ponad wszystko. Nie jesteśmy jednak zamknięci na nowoczesne rozwiązania. Nieustannie poszukujemy nowych rozwiązań pod warunkiem, że będą one zgodne z naszą polityką.

Autentyczność

Przejawiająca się poprzez prezentowanie efektów jakościowych i profesjonalnych działań realizowanych przez firmę.

Zdrowie

Nasze produkty tworzymy z myślą o zdrowiu. Mają dostarczać naszym klientom cennych wartości, które potrzebne są w życiu codziennym.

Jakość

Poza wysoką jakością produktów - również jakościowe zarządzanie produktami, przejawiające się we wszelkich aspektach: jakościowy dobór surowców, metod produkcji oraz dystrybucji.

Jak wygląda produkcja soku NFC?

W procesie produkcyjnym wytwarzamy soki NFC (z. ang. Not from concentrate), które tłoczone są bezpośrednio z owoców. Takie soki, po rozlewie w szklane, brązowe butelki, podlegają pasteryzacji.

Etap I

Sortowanie i mycie

Sortowanie ma na celu usunięcie owoców, które nie spełniają naszych wymagań. Następnie staranne umycie owoców z zanieczyszczeń, które ma decydujący wpływ na jakość i trwałoć produktu gotowego

Etap II

Przygotowanie do tłoczenia

Proces, w którym owoce są rozdrabniane na mniejsze części, aby uzyskać z nich jak najwięcej soku.

Etap III

Tłoczenie

Tłoczenie soku odbywa się na prasie. Siła docisku prasy powoduje wyodrębnienie się soku od miazgi. Wytłoki owoców usuwane są z prasy, a sok przekazywany jest do rozlewu.

Etap VI

Rozlew

Kolejnym etapem procesu produkcyjnego jest rozlew do szklanych butelek przy wykorzystaniu profesjonalnych nalewarek.

Etap V

Pasteryzacja

Pasteryzacja to ostatni etap procesu produkcyjnego, mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa i trwałości produktu na cały okres przydatności do spożycia

dostawcy

Od lat współpracujemy z zaufanymi dostawcami

Długoletnia i profesjonalna współpraca z dostawcami jest dla nas kluczową wartością, dzięki której z roku na rok rozwijamy nasze portfolio. W sposób odpowiedzialny, uczciwy i partnerski wspieramy i nadal będziemy wspierać regionalnych rolników.

Premium Rosa jako producent
Private Label

Od koncepcji, na którą składają się takie czynniki jak: dobór surowców i technologii produkcyjnej, receptura, opakowanie, etykieta, proces produkcji, aż do finalnego produktu.

Lokalna produkcja

Najwyższej jakości surowce

Certyfikowana produkcja

Kadra specjalistów

Jak to działa?

KROK I

Koncepcja produktu

Spotykamy się z potencjalnym partnerem, omawiamy brief na stworzenie nowego produktu/linii produktowej - skład produktu, opakowanie, forma zamknięcia, szczegóły techniczne oraz oczekiwania.

KROK II

Research & Devolpment

Faza projektu po Naszej stronie. Przygotowujemy receptury, dobieramy surowce i wykonujemy próby organoleptyczne do akceptacji. Dostosowujemy opakowanie oraz technologię produkcji.

KROK III

Szlifowanie, testy produktowe

Faza po stronie klienta. Właściciel produktu zatwierdza finalną recepturę i przygotowuje opakowanie pod swoją marką. Na tym etapie zostają także potwierdzone koszty i wolumeny produkcyjne.

KROK IV

Proces produkcji

Faza po stronie producenta. Rozpoczynamy proces produkcji zgodnie z ustalonymi wymogami i timingami.

KROK V

Finalny produkt

Po produkcji Twój produkty jest gotowy do wdrożenia na rynek.

Kontakt dla biznesu

Certyfikaty

Dbamy o jakość i nieustanny rozwój

Z roku na rok nasza firma podlega certyfikacji