Koncepcja produktu
Spotykamy się z potencjalnym partnerem, omawiamy brief na stworzenie nowego produktu/linii produktowej - skład produktu, opakowanie, forma zamknięcia, szczegóły techniczne oraz oczekiwania.
Od lat współpracujemy z zaufanymi dostawcami, którzy dostarczają nam surowce o najwyższej jakości. Dzięki odpowiednim technologiom produkcyjnym, owoce i zioła w naszych produktach zachowują większość właściwości odżywczych.
Tradycję cenimy ponad wszystko. Nie jesteśmy jednak zamknięci na nowoczesne rozwiązania. Nieustannie poszukujemy nowych rozwiązań pod warunkiem, że będą one zgodne z naszą polityką.
Przejawiająca się poprzez prezentowanie efektów jakościowych i profesjonalnych działań realizowanych przez firmę.
Nasze produkty tworzymy z myślą o zdrowiu. Mają dostarczać naszym klientom cennych wartości, które potrzebne są w życiu codziennym.
Poza wysoką jakością produktów - również jakościowe zarządzanie produktami, przejawiające się we wszelkich aspektach: jakościowy dobór surowców, metod produkcji oraz dystrybucji.
W procesie produkcyjnym wytwarzamy soki NFC (z. ang. Not from concentrate), które tłoczone są bezpośrednio z owoców. Takie soki, po rozlewie w szklane, brązowe butelki, podlegają pasteryzacji.
Sortowanie ma na celu usunięcie owoców, które nie spełniają naszych wymagań. Następnie staranne umycie owoców z zanieczyszczeń, które ma decydujący wpływ na jakość i trwałoć produktu gotowego
Proces, w którym owoce są rozdrabniane na mniejsze części, aby uzyskać z nich jak najwięcej soku.
Tłoczenie soku odbywa się na prasie. Siła docisku prasy powoduje wyodrębnienie się soku od miazgi. Wytłoki owoców usuwane są z prasy, a sok przekazywany jest do rozlewu.
Kolejnym etapem procesu produkcyjnego jest rozlew do szklanych butelek przy wykorzystaniu profesjonalnych nalewarek.
Pasteryzacja to ostatni etap procesu produkcyjnego, mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa i trwałości produktu na cały okres przydatności do spożycia
Długoletnia i profesjonalna współpraca z dostawcami jest dla nas kluczową wartością, dzięki której z roku na rok rozwijamy nasze portfolio. W sposób odpowiedzialny, uczciwy i partnerski wspieramy i nadal będziemy wspierać regionalnych rolników.
Od koncepcji, na którą składają się takie czynniki jak: dobór surowców i technologii produkcyjnej, receptura, opakowanie, etykieta, proces produkcji, aż do finalnego produktu.
Lokalna produkcja
Najwyższej jakości surowce
Certyfikowana produkcja
Kadra specjalistów
Spotykamy się z potencjalnym partnerem, omawiamy brief na stworzenie nowego produktu/linii produktowej - skład produktu, opakowanie, forma zamknięcia, szczegóły techniczne oraz oczekiwania.
Faza projektu po Naszej stronie. Przygotowujemy receptury, dobieramy surowce i wykonujemy próby organoleptyczne do akceptacji. Dostosowujemy opakowanie oraz technologię produkcji.
Faza po stronie klienta. Właściciel produktu zatwierdza finalną recepturę i przygotowuje opakowanie pod swoją marką. Na tym etapie zostają także potwierdzone koszty i wolumeny produkcyjne.
Faza po stronie producenta. Rozpoczynamy proces produkcji zgodnie z ustalonymi wymogami i timingami.
Po produkcji Twój produkty jest gotowy do wdrożenia na rynek.
Z roku na rok nasza firma podlega certyfikacji